söndag 27 april 2008

Molnmössa från Gobligobli



Det är så skoj med byten!
Jag hade spanat in den superfina molnmössan som Gobligobli syr och hon hade kommenterat mina grodor.
Så jag mejlade helt enkelt och frågade om hon ville göra ett byte och det ville hon till min stora glädje.
Vad jag förstår vart grodorna uppskattade hos henne och mössan fick mer än väl godkänt här hemma!!!
Tusen tack!!!

lördag 26 april 2008

Nu ska jag börja blogga på riktigt...om ugglor!!!

Jag har varit så upptagen av mina syprojekt som jag skulle lämna i diverse affärer att jag inte haft tid eller ork...det har mest bara blivit massa bilder på diverse hempysslade saker och ingen text till. Men nu ska det bli ändring tänkte jag.
För nu har jag lämnat en grunduppsättning saker till mina affärer och nu är det bara att vänta och se hur det fungerar.

Jag har tillochmed känt pysselenergin svika efter att dessa grunduppsättningar blev klara - men efter en veckas semester, utan pyssel, tillsammans med min lilla tjej hos mormor och morfar börjar det kännas skoj igen.

Igårkväll var en kreativ kväll, det blev 2 par färdiga små ugglebyxor i strl 62/68 till två små nyfödda stjärnor lilla P och lilla A. Mönstret är mitt favoritbyxmönster och är från Ottobre 4/2007. Det är perfekt till trikå, velour mm och funkar både med och utan mudd.



Sedan blev det också en matchande knutmössa i strl 40-42. Mönstret är eget.




Sedan ytterligare ett uggleprojekt, det var tänkt att bli en klänning i strl 68 utifrån Sofie Meedoms bok Barnetöj 0-3 år Men eftersom jag inte gav mig tid att läsa beskrivningen tillräckligt använde jag inte mönsterarken å rätt sätt... utan det slutade med att klänningen blev en tunika i strl 80 istället...Så kan det gå!



Eftersom jag inte har användning för den själv - min tösa har 86/92 - har jag lagt ut den på tradera, här Har inte tänkt ha dessa tunikor i min kollektion så därför vill jag inte lägga ut den på hemsidan.

Och det blev faktiskt ytterligare en sak - en riktig ahaupplevelse!!! Jag har ju sytt andra klänningar i vanlig bomull och kantat med skråband och det har ju fungerat jättebra. Oförståndig som jag var försökte jag även kanta trikån med skråband...och det fungerade ju inte. Så då försökte jag med röd matchande mudd och höll på att bli helgalen! Hur sjutton blir det sådär snyggt som ni andra - thea tex får till det. Och efter mycket om och med, klipp och stryk och sy och sprätt och klipp och stryk...fick jag slutligen till det i natt!!! Riktigt snyggt tycker jag!!! Så nu kanske det blir fler ugglor i mitt favortiegna klänningsmönster!

torsdag 17 april 2008

PAY IT FORWARD

Vill du ha något PIF-igt? PAY IT FORWARD!

Här är en ny grej för oss som inte är med i diverse hemlisprojekt (som vi gärna skulle vilja vara)!

PAY IT FORWARD”I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don´t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog.”

Om du vill ha en hemgjord present av mig, lova att publicera samma text på din blogg, så skickar jag en till de tre första som kommenterar detta.

onsdag 16 april 2008

Ullslipover



Finns nu i härligt vårgrön för att passa både små killar och tjejer, finns i strl 62/68, 74/80 och 86/92.

måndag 14 april 2008

lördag 12 april 2008

Hemsidan klar!!!

Ojojoj vad jag har pysslat, med att sy och trycka och skapa min hemsida - alla dygnets vakna tös-fria timmar. Och nu är både kollektionen och hemsidan alldeles strax klara - det är bara ugglorna som saknas. De kom i en stor låda i fredags och ligger i fina högar eller som tillklippta blivande byxor (i första hand).
På onsdag är det deadline för inlämning till Tofta och sedan åker jag tösen till mormor och morfar en vecka. Blir nog bra med en pysselfri vecka för återhämtning och att få tillbaks lusten, under press blir ju tillochmed pyssel lite tvingande.

Välkommen att kika in iallafall:

www.hiskon.se

tisdag 8 april 2008

Mera pippi - med halvovillig modell



Nu finns också en liten väska som matchar den söta klänningen.
(Bra att stoppa smådjur och annat krafs i, tex klämman på brödpåsen, ett par hundgodisar - att ha till matsäck om lunchen inte smakar - eller en liten bit folie -fynd hittat på köksmattan.)

Triss i apor




Detta underbara tyg...
Har nu blivit helt såld på det och börjat sy som en galning, klänningar i strl 62/68, 74/80 och 86/92.

söndag 6 april 2008

Pippi på pippi




är det tydligen det som gäller nu sägs det.
Här ett helt set, med klänning (förlaga kokalal), väska samt börs.

Matchande börs till apväskan


Måste man ju ha till alla småsaker.
Mönster från Florin, tror jag är ursprunget iallafall.

lördag 5 april 2008

Coola apor


Åh, sånt här tyg kan man ju inte annat än bli glad av!!! Jag tänker sy till affären i Tofta, men jag måste nog ha en själv också! Tycker att det påminner om Pippis herr Nilsson eller zoo-aporna.

tisdag 1 april 2008

Nya fina bodysar och tröjor



Nu har jag fått in det sortiment jag i fortsättningen kommer att använda mig av.
Detta är body och tröja med westisar finns i strl 0-6 månader, 6-12 månader, 12-18 månader och 18-24 månader.

Nya väskor med Marstrandstema


Uppdaterad byxgarderob


Stackars min tös hade plötsligt växt ur flera par byxor och det hade mamma inte märkt mitt i allt pysslande till andra barn...
Hm, tur att det fanns tyg och tid att råda bot på detta. Så nu är byxgarderobern uppdaterad!