lördag 26 april 2008

Nu ska jag börja blogga på riktigt...om ugglor!!!

Jag har varit så upptagen av mina syprojekt som jag skulle lämna i diverse affärer att jag inte haft tid eller ork...det har mest bara blivit massa bilder på diverse hempysslade saker och ingen text till. Men nu ska det bli ändring tänkte jag.
För nu har jag lämnat en grunduppsättning saker till mina affärer och nu är det bara att vänta och se hur det fungerar.

Jag har tillochmed känt pysselenergin svika efter att dessa grunduppsättningar blev klara - men efter en veckas semester, utan pyssel, tillsammans med min lilla tjej hos mormor och morfar börjar det kännas skoj igen.

Igårkväll var en kreativ kväll, det blev 2 par färdiga små ugglebyxor i strl 62/68 till två små nyfödda stjärnor lilla P och lilla A. Mönstret är mitt favoritbyxmönster och är från Ottobre 4/2007. Det är perfekt till trikå, velour mm och funkar både med och utan mudd.Sedan blev det också en matchande knutmössa i strl 40-42. Mönstret är eget.
Sedan ytterligare ett uggleprojekt, det var tänkt att bli en klänning i strl 68 utifrån Sofie Meedoms bok Barnetöj 0-3 år Men eftersom jag inte gav mig tid att läsa beskrivningen tillräckligt använde jag inte mönsterarken å rätt sätt... utan det slutade med att klänningen blev en tunika i strl 80 istället...Så kan det gå!Eftersom jag inte har användning för den själv - min tösa har 86/92 - har jag lagt ut den på tradera, här Har inte tänkt ha dessa tunikor i min kollektion så därför vill jag inte lägga ut den på hemsidan.

Och det blev faktiskt ytterligare en sak - en riktig ahaupplevelse!!! Jag har ju sytt andra klänningar i vanlig bomull och kantat med skråband och det har ju fungerat jättebra. Oförståndig som jag var försökte jag även kanta trikån med skråband...och det fungerade ju inte. Så då försökte jag med röd matchande mudd och höll på att bli helgalen! Hur sjutton blir det sådär snyggt som ni andra - thea tex får till det. Och efter mycket om och med, klipp och stryk och sy och sprätt och klipp och stryk...fick jag slutligen till det i natt!!! Riktigt snyggt tycker jag!!! Så nu kanske det blir fler ugglor i mitt favortiegna klänningsmönster!

3 kommentarer:

linnzan sa...

Oj vad du har hunnit med! Mössan blev jättesöt!

Hiskon sa...

Ja ibland blir det massa gjort - om man bara får vara själv en stund i pysselrummet ;-)

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Det blev väl fint...vad är du missnöjd med?/Karolina