måndag 11 februari 2008

Glada egna lejon


Var på kurs hela helgen i designa och tryck ditt eget tyg! Härlig inspiration blev det och några glada lejon - kanske inte så många som jag hoppats eftersom det var väldigt tidskrävande...
Men en liten fin sommarklänning räcker det till; och när den blev klar sydde jag ett par byxor också i utställd modell för att ha till. Byxorna och kantningen på lejonklänningen är gjorda av Hilcos fina interlockjersey köpt på http://www.neanobelle.se/

Klänningen
Mönster: Senaste Ottobre januari 2008
Tyg: Vitt härligt linne med egendesignade och egentryckta glada lejon (möttes av applåder och glada tillropav dottern, som älskar lejon!)

Byxorna
Mönster: från Ottobre

6 kommentarer:

Thea sa...

Men den är ju helt underbar!!! Gud så häftigt att trycka sitt eget tryck! Och i två färger, dessutom., Hur inspirerande var inte det där? Du får återkomma med hur det håller i tvätten - eller vet du det redan?

Hiskon sa...

Hm, det ska hålla i tvätten men jag ska stryka för säkerhetsskull, det var ju en hel del jobb så jag vill inte att de ska försvinna!

kilje sa...

Oj vad fint. Vad roligt att kunna designa sitt eget tryck!

Hiskon sa...

tack tack!

rino sa...

Vilka glada små lejon!!
jag har målat en del tröjor med textilfärg men tycker inte att det håller helt bra i tvätt. Vad använder du för färg? Trycker du med plastschabloner eller har du ram& grejer?

Hiskon sa...

Hej!
Jag kan inte exakt säga angående färgen mer än att den finns att köpa på zenit-konst.se och att den är snäll mot djur,barn och natur. Jag gick nämligen tygtryckarkurs förra helgen och det blev massa färg över som jag fick ta med hem.
Det ska hålla i 40 grader, men för säkerhets skull har jag strukit innan tvätt.
Jag trycker både med ram och schabloner - tycker schabloner är friare och "lättare". Ramen gör lätt att det blir kluddigt om man inte har tungan rätt i mun ;-)
Hur gjorde du? Trycker du fortfarande?